Over ons

robgroenRob Groen

Rob Groen (1953) is een in Amsterdam gevestigde ontwikkelingspsycholoog, die al ruim 30 jaar een eigen bedrijf leidt (het CMB), dat gespecialiseerd is in het toepassen van Belbins Teamrolmodel in trainingen en adviezen. Deze zijn gericht op het verbeteren van de samenwerking en communicatie, op het bevorderen van zelfkennis en -inzicht, en het vergroten van de vaardigheid én (vooral) het plezier in het omgaan met verschillen - met het 'anderszijn van anderen'. Een groot aantal teams, in binnen- en buitenland en in zeer verschillende branches, heeft inmiddels van zijn diensten gebruik gemaakt.

Als Plant/Monitor (ofwel: een "zelfcomposterende Plant") is hij ervan overtuigd dat hij voor belangrijke en spraakmakende innovaties heeft gezorgd. Niet alleen in het uitdiepen van de filosofie die aan Belbins model ten grondslag ligt, maar ook bij het ontwerpen en uittesten van allerlei spel- en werkvormen, van instrumenten en vragenlijsten - en zelfs belangrijke verbeteringen heeft aangebracht in het Interplace-programma. Tot zijn grote tevredenheid ziet hij zichzelf als een internationiaal miskende autoriteit op het vakgebied die pas vele jaren na zijn dood ten volle zal worden geapprecieerd.

Hij woont in Badhoevedorp met zijn vrouw Carla en heeft vijf kinderen en één kleinkind.

 

Andre MeesterAndré Meester

André Meester (1945) heeft gedurende zijn carrière veel verschillende dingen gedaan. Zo was hij chemisch analist, researchmedewerker aan een universiteit (biochemie), reclasseringsambtenaar, leerplichtambtenaar, maatschappelijk werker, gezinstherapeut, docent, directeur van een welzijnsorganisatie, ondernemer, software-ontwikkelaar, trainer en consultant. "Had ik maar een vak geleerd" is een uitspraak die wel een beetje op hem van toepassing is, al beweert hij zelf dat gezinstherapeut zijn échte vak is. Hij is oprichter (in 1987) en eigenaar (samen met zijn echtgenote Edda, zie elders op deze site) van het Servicebureau voor automatisering en organisatie-ontwikkeling (SAO).

Sinds 1984 is hij bij de ontwikkeling van Teamrolmanagement in Nederland betrokken en gaf (samen met Rob Groen en Peter Tisseur†) vele teamopoly-seminars. Daarnaast hield en houdt hij zich vooral ook bezig met de meer technische kanten van (e-)interplace, zoals software ontwikkelen en statistiek. Als Plant/Monitor (met een klein beetje Vormer) is hij vooral gericht op het ontwikkelen en verbinden van ideeën en het leveren van kritische bijdragen op de ideeën van anderen.

Dat hij nu met pensioen zou moeten zijn, is een administratief gegeven dat zowel hem als zijn collega's nog niet is opgevallen. Met veel plezier en enthousiasme is hij betrokken bij Teamvorm BV en het ontwikkelen van nieuwe softwareproducten.

 

Edda MeesterEdda Meester

Edda Meester (1951) is oorspronkelijk opgeleid tot akoepediste en heeft jarenlang gewerkt aan het ontwikkelen en afnemen van screeningstests om gehoorstoornissen te detecteren bij baby's op consultatiebureaus in heel Nederland. Misschien komt het wel daardoor dat ze verrassend scherp kan luisteren en dat haar nauwelijks iets ontgaat...

Na de geboorte van haar kinderen heeft ze diverse secretariële functies bekleed. Toen haar echtgenoot het SAO (Servicebureau voor Automatisering en Organisatieontwikkeling) oprichtte en betrokken raakte bij Teamvorm bv, raakte zij vanzelf meer en meer betrokken bij de ontwikkeling en de bedrijfsvoering van Interplace en is daar nu, als office manager (en "surprise fit"), de spin in het web.

Als Bedrijfsman en Zorgdrager is ze - met afstand! - de meest praktische van alle Teamvormers en de enige die een antwoord heeft op (bijna) alle vragen die klanten maar kunnen stellen. Ze is altijd en voor iedereen bereikbaar - wat wel bijzonder is, omdat ze daarnaast ook nog eens financieel-administratief medewerker, webmaster en troubleshooter op het St. Michaël College in Zaandam is.

Bert Visser

Bert Visser (1954) brengt als netwerker vele mensen bij elkaar, allen deskundig op het eigen terrein. Hij heeft zijn eigen bureau (OASE & Partners) waar hij al ruim 10 jaar cursussen geeft in samenwerking, teamvorming, teamontwikkeling en communicatie. Hij heeft als  werkterrein vooral de zorgsector, het onderwijs en de kunsteducatie.

 Hij is jaren werkzaam geweest in de zorg en het onderwijs in de verschillende functies. Zowel als verpleegkundige, als leidinggevende is hem opgevallen dat  de samenwerking niet altijd even effectief was en de onderlinge conflicten niet altijd even doeltreffend werden opgelost. Daarbij viel hem ook op dat medewerkers onvoldoende gebruik maken van de talenten en kwaliteiten die bij andere groepsleden aanwezig waren.

Ook vanuit de bestuurlijke kant heeft hij ervaren hoe belangrijk het is om de samenspraak en de samenwerking te optimaliseren. Hij heeft daarbij teams tot effectiever en efficiënter presteren weten te brengen door gebruik te maken van alle in het team aanwezige  samenwerkingskwaliteiten. Team- en ondernemingsprestaties worden sterk verbeterd door een goede onderlinge afstemming van kwaliteiten en vaardigheden binnen teams.